Velimské áčko zvítězilo 4:3 nad Průhonicemi! Dramatickou otočkou si zajistila 3. místo v tabulce

Velim již o nic nehrála, přesto si chtěla upevnit a zajistit 3. místo v tabulce na konci sezóny. Proti tomu však byly Průhonice, které až do posledního momentu bojovaly o setrvání v soutěži a před zápasem zaujímaly poslední místo v tabulce.

Favorizovaná Velim vstoupila do zápasu špatně a v 6. minutě již prohrávala 1:0. Po úvodním šoku přišel ještě větší šok, hosté již vedli 2:0 a to od 27. minuty. Velim byla na míči a vytvářela si šance, bohužel Průhonice byly doposud maximálně efektivní. Do konce prvního poločasu ale zvládl odpovědět domácí Hannich, který v 34. minutě snížil stav zápasu na 1:2.

Velim šla do druhé půle s jasným pokynem otočit zápas ve svůj prospěch, jinak by jí hrozil 5. flek v dosavadní tabulce. Vyrovnání se zhostil v 52. minutě obránce Čapek, který nádherným gólem do šibenice připsal Velimi vyrovnávací gól. O 6 minut později již Velim vedla, když Kasal po pěkné akci prostřelil brankáře hostů.

Tento dramatický zápas stále nekončil. V 74. minutě bohužel zahrávaly Průhonice pokutový kop, nemýlily se a zápas byl opět vyrovnán na 3:3. Konečnou tečku a výhru Velimi zařídil Kukal! Po menší skrumáži ve vápně Kasal předložil míč Kukalovi a ten se nemýlil, čímž potvrdil Velimi 3. místo v konečné tabulce.

Za Velim se trefili: Hannich (34′), Čapek (52′), Kasal (58′), Kukal (77′).

Velim zakončila sezónu 2023/24 na 3. místě Středočeského krajského přeboru a již vyhlížíme start nové sezóny! Těšíme se na vás!