Velimské béčko slaví druhou výhru v řadě! Vítězství 2:1 proti Suchdolu přineslo důležité body

Velimské béčko nechytilo ze začátku sezony vítěznou vlnu tak jako jejich kolegové z A-týmu. To se ovšem zápas od zápasu mění a teď snad velimští úspěšně prolomili výsledkově nepodařené období. Připsali si totiž již druhou výhru v řadě, a to velimského lodivoda těší.

Tentokrát velimská rezerva vyrazila do Suchdola k nováčkovi soutěže, a nečekalo je vůbec jednoduché utkání. Avšak velimští měli možnost posílit z kádru A-týmu, a tak se očekávání od toho utkání výrazně zvýšila. Velim od začátku dominovala na míči a udávala tempo hry. Hosté se snažili hledat vhodné situace pro zakončení, ale nepodařilo se je správně vyřešit. Až ke konci prvního poločasu, konkrétně ve 44. minutě, se velimští po rohovém kopu dostali do střelecké příležitosti a střelu Kopáčka si srazil hráč domácích do vlastní sítě, z čehož bylo vedení pro Velim. Skončil první poločas.

Ve druhém dějství byli domácí už výrazně odvážnější, ovšem obrana Velimi zatím úspěšně vzdorovala. V 66. minutě Jiří Vlk fauloval unikajícího domácího hráče, což vedlo k červené kartě a oslabení pro hosty. Bohužel domácí tuto přesilovou hru v 70. minutě využili, a stále zbývalo minimálně dvacet minut do konce. Pro hosty to vypadalo beznadějně. Jenže opak byl pravdou! Velim se několikrát dostala do brejku a slibných příležitostí. V jedné z nich se objevil Kmoch a vedení překlopil na stranu hostí. Velimští si tento výsledek již pohlídali a úspěšně si došli pro důležité tři body.

Trenér Velimi komentoval utkání pro Kolínský deník následovně: „Do druhé půle nastoupili domácí aktivněji, ale šance přišly opět na naší straně. Další střela zpoza vápna skončila vedle a poté jsme neproměnili nájezd dva na jednoho. Na druhé straně šel domácí útočník do brejku, náš stoper mu ve skluzu míč vypíchl, asi tam došlo potom ke kontaktu, a my tak šli do oslabení. Navíc potřeboval střídat i druhý stoper, a museli jsme udělat nějaké přesuny a změnit rozestavení. Než si to trochu sedlo, domácí vyrovnali po standardní situaci. To netrvalo dlouho a po povedené střele jsme šli opět do vedení. To jsme, i přes závěrečný tlak domácích, udrželi až do konce.“

Za Velim se trefili: Vlastní gól (44′), Kmoch (71′)