Velim opět vyhrála! Po dramatické bitvě v Tuchlovicích veze cenou výhru 1:0.

Fotbalisté Velimi zažívají od začátku sezóny skvělý lauf. Po osmi zápasech měli na kontě sedm výher a jednu remízu, a nyní je čekalo velmi složité utkání na hřišti Tuchlovic.

Pro Velim to byl už druhý zápas bez zraněného kapitána Šourka, který bude mimo hru až do konce podzimní části sezóny. Tým tak stál před velkou zkouškou v náročném venkovním utkání. Zápas byl od začátku velmi vyrovnaný, oba týmy předváděly kombinační hru a atraktivní akce. Diváci se rozhodně nenudili. Největší šanci první půle měli hosté, když Šindelář z 30 metrů vystřelil na bránu a míč mířil do horního rohu, ale brankář domácích skvělým zákrokem míč vytáhl. Netrvalo dlouho a Velim se dočkala. Ve 22. minutě unikl Vácha, který v samostatném úniku na brankáře nezaváhal a poslal hosty do vedení. Tuchlovice se snažily vyrovnat, ale dostaly se jen do jedné slibné šance, kterou neproměnily, a tak skončil první poločas 0:1.

Do druhého poločasu vstoupili velmi aktivně domácí a na hřišti byla znát jejich převaha. Velim si byla vědoma síly soupeře, a tak se stáhla do obranného bloku, aby Tuchlovicím neumožnila nebezpečné šance. Domácí si sice během druhé půle vytvořili několik střeleckých příležitostí, ale hostující brankář Dejmek všechny pokusy zneškodnil. Když už brankáře nepřekonali, pomohla mu branková konstrukce. Tlak domácích sílil v závěru zápasu, jenže nenašli recept na pevnou obranu Velimi, která tak ve velmi náročném zápase šťastně zvítězila 1:0. Trenér Velimi Truksa po zápase uvedl, že Tuchlovice byly zatím nejtěžší soupeř, na kterého v této sezóně narazili.

Za Velim se trefili: Vácha (22′)

Záznam utkání si můžete přehrát zde: https://app.veo.co/matches/20241005-match-kp-muzi-f7431b22/

Velim v příštím zápase čeká opět utkání venku a tentokrát zavítá na hřiště Doksů. Hrajeme v sobotu 12. 10. 2024 od 16:00. Držte nám palce!