Drama v Doksech: Velim o výhru přišla v poslední minutě utkání

Favorizovaná Velim hrála druhé utkání po sobě venku a její ambicí bylo opět dosáhnout plného bodového zisku. To se ovšem tentokrát nepovedlo a po vyhroceném závěru přišli Velimští o vítězství až v poslední minutě zápasu.

Velim v minulé sezoně dvakrát Doksy porazila a hodlala si odvést plný počet bodů i z tohoto utkání. Hra byla od úvodu velmi vyrovnaná, avšak hosté se jako první začali dostávat do šancí. Ať už z levé, nebo pravé strany hrozili centry. Již v prvních minutách se po ruce jednoho z domácích hráčů měl pískat pokutový kop, hlavní rozhodčí byl však jiného názoru. Doksy se občasnou slibnou kombinací také dostávaly do šancí, ale s těmi si obrana Velimi dokázala vždy poradit. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Skvělý vstup Velimi do druhé půle!

Po změně stran přišla i okamžitá změna skóre. Již ve 46. minutě se po odraženém míči a špatném odkopnutí obránce dostal ke střele Milan Vácha, který se nemýlil a poslal Velim do vedení. Vypadalo to, že hosté vzápětí svůj gólový náskok navýší, bohužel je od dalšího zásahu dělily nepřesnosti ve vápně. Doksy však neztrácely naději, ale velimská obrana působila velmi kompaktně a pevně jako v předchozích zápasech.

Vyhrocený závěr a ztráta bodů pro Velim

Všechno podstatné se začalo dít až v závěru zápasu. Domácí začali hrát vabank a cítili šanci na srovnání skóre. Standardních situací se účastnil dokonce i brankář. Po faulu ve vápně v přerušené hře trefil hráč hostů svého protihráče hlavičkou do obličeje, a byl tak okamžitě vyloučen. Kartami se nešetřilo, a po vyloučení se zdálo, že si Velimští již tento zápas pohlídají. Opak byl ale pravdou. Následoval poslední rohový kop pro domácí, ze kterého Doksy udeřily a srovnaly stav zápasu na konečných 1:1. Po rozehrání rozhodčí zápas ukončil a domácí si tak šťastně připsali alespoň bod. Pro Velim to byly velmi hořce ztracené dva body.

Za Velim se trefili: Vácha (46′)

Záznam utkání si můžete přehrát zde: https://app.veo.co/matches/20241012-match-kp-muzi-7d61145f/

Velim v příštím zápase představí na domácím hřišti a bude hostit SK Rapid Psáry. Utkání začíná v sobotu 19. 10. 2024 v 15:30. Přijďte nás podpořit!