Velimské Béčko: Derby s Pečkami skončilo bezbrankovou remízou.

V nedělním šlágru kola bylo k vidění derby mezi Velimí B a Pečkami. Z pohledu fanoušků však nešlo o příliš pohledný fotbal. V utkání nepadl jediný gól, a hlavní postavou na straně Velimi byl brankář Svoboda.

Z posledního vzájemného duelu vyšli lépe Velimští, když na hřišti Peček v červnu vyhráli 2:0, a tak měly Pečky domácím co vracet. Hosté vstoupili do zápasu aktivněji a hned v první šanci se vyznamenal domácí brankář. K vidění bylo mnoho osobních soubojů, ale útočných akcí utkání příliš nepřineslo. Jednalo se o velmi taktickou bitvu plnou nepřesností a emocí.

„Hosté hráli zodpovědně v bloku, přes který jsme se nedokázali prosadit. Chyběl nám rychlý přechod dopředu, ke hře po stranách jsme se dostávali jen sporadicky. Za celý zápas jsme si nevypracovali žádnou stoprocentní šanci, měli jsme jen pár závarů. Na druhou stranu jsme pokryli většinu nakopávaných míčů soupeře. Remízu tak musíme brát,“ komentoval utkání trenér Velimi Jiří Ptáček.

„Postupem času jsme byli podle mě i nebezpečnější, ale třeba dvě střely Sovy z velmi dobré pozice ve vápně skončily nad brankou. Hráči soupeře si často proti našemu útočníkovi pomáhali rukama, a myslím, že minimálně z jedné ze tří sporných situací jsme měli kopat penaltu. Rozhodčí však takovou hru beztrestně toleroval, což bohužel přispělo k negativním emocím na hřišti. V závěru jsme sehráli povedenou akci po centru z pravé strany, ale ani tentokrát jsme se z dobré příležitosti netrefili. Domácí měli už jen pár standardek, ale ty ke gólu nevedly, takže zápas skončil bez branek,“ dodal trenér Peček Zdeněk Buřič.

V dalším zápase se velimské béčko představí na hřišti TJ Jíkve. Utkání se odehraje v neděli 20. 10. 2024 v 15:30.