Velim stále na vlně! Z venkovního souboje se Sedlčany veze vítězství 2:0 a zůstává neporažená!

Byl to souboj dvou týmů z horního a dolního patra tabulky. Tyto zápasy občas bývají zrádné, a proto Velim nechtěla ponechat nic náhodě a k zápasu přistoupila maximálně koncentrovaná. Výsledkem pak byla výhra hostujícího mužstva, které potvrdilo roli favorita. Velim se tak nadále drží na čele tabulky a v aktuální sezóně stále nenašla svého přemožitele.

Velim po remíze z minulého týdne, kdy se konal boj o první místo, tentokrát čekal soupeř z druhého konce tabulky. Velim si vyjela do dalekých Sedlčan, které doposud nezískaly žádný bod. Jasně favorizovaná Velim chtěla tuto bodovou bilanci domácích udržet i nadále. Velim od začátku zápasu byla lepším týmem a diktovala tempo hry. Hned z několika šancí z úvodu zápasu mohla otevřít skóre, ale to se prozatím nepovedlo. Prvního gólu se fanoušci dočkali až ve 22. minutě, bohužel pro domácí to bylo do sítě Sedlčan. Kapitán Šourek unikl obraně a sám tváří v tvář brankáři otevřel skóre zápasu. Velimští pokračovali ve své dominantní hře, kterou se prezentují od začátku sezóny. Dalším, kdo navýšil skóre, byl Hannich. Ten se prosadil ve 31. minutě hlavou po skvěle rozehrané standardní situaci a nedal brankáři šanci. V první půli se skóre již nezměnilo a šlo se do kabin za stavu 2:0 ve prospěch Velimi.

Do druhé půle Sedlčany přichystaly hned dvě změny a jednoznačně chtěly změnit obraz hry. To se jim povedlo a hned po minutě na hřišti vstřelili domácí gól, ovšem praporek byl nahoře a gól tak neplatil. Pro hosty to byl varovný signál, že ještě není nic vyhráno. Kvalita mezihry Velimi z prvního poločasu trošku pokulhávala a hra byla tentokrát spíše „nahoru-dolů“. Přes veškerou snahu domácích si ale největší šance vytvořili opět hosté, jenže ti v poslední fázi nedokázali vyzrát na brankáře Sedlčan. Nakonec skóre zůstalo takové, jaké bylo na konci první půle, a Velim si tak po dalším úspěšném utkání odváží všechny tři body.

Za Velim se trefili: Šourek (22′), Hannich (31′),

Záznam utkání si můžete přehrát zde: https://app.veo.co/matches/20240922-match-22-9-2024-647929d6/?highlight=a51efb64-ddf1-409f-b879-66c2105fcce1&scroll=MT

Velim se v dalším zápase představí na domácí půdě v derby proti Poříčanům. Hraje se tuto sobotu 28. 9. 2024 od 16:30. Přijďte nás podpořit!