Derby patřilo Velimi! Ta si na svém hřišti poradila s Poříčany 3:2 a dál se drží na špici tabulky

Pokud chce Velim držet krok s Čáslaví, musí zápas od zápasu potvrzovat svou herní formu a podtrhávat ji výsledky. To se Velimi daří, a výjimkou nebylo ani derby s Poříčany. Velim si i přes absenci svého kapitána v tomto utkání poradila a připisuje si další tři body.

Kádr Velimi na začátku týdne velmi oslabil, když se na tréninku zranil kapitán Petr Šourek, který s velkou pravděpodobností již nezasáhne do podzimní části sezóny. Velimští se tak budou muset obejít bez velké opory, a souboj s Poříčany byl první obstojnou zkouškou. Utkání začalo velmi vyrovnaně a nejednalo se o příliš pohledný fotbal. K vidění bylo hodně nákopů a hřiště bylo plné soubojů. Do největší šance se ale dostali domácí, a únik Robina Vocela na dvakrát musel hasit brankář hostů. Další ohrožení branek soupeřů již nepřišlo, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili mnohem aktivněji velimští. Během prvních deseti minut se dostali hned do několika slibných možností otevřít skóre. Tu největší možnost dostala Velim po zákroku ve vápně na Křelinu. Penalty se zmocnil Šindelář, a ten bez větších rozpaků s klidem proměnil, 1:0. Zápas se od tohoto momentu mnohem více otevřel a do útočných příležitostí se začali dostávat i hosté. Ovšem v 74. minutě přišlo navýšení skóre Velimi, o které se postaral hlavičkou Martikán. I když to vypadalo, že si domácí utkání již pohlídají, Poříčany začaly hrát na větší riziko, a v 87. minutě jim to přineslo kýžené snížení na 1:2. Velimští na to ale zareagovali tím nejlepším možným způsobem. Ihned z prvního útoku Hannich předložil Kukalovi před prázdnou bránu a fanoušci Velimi se opět mohli radovat. Nakonec se v nastavení zápasu trefili ještě hosté, ale to již bylo v samotném závěru, a tak rozhodčí zápas ukončil. Velim je na svém domácím hřišti stále stoprocentní a neztratila zde ještě ani bod.

Za Velim se trefili: Šindelář (63′), Martikán (74′), Kukal (88′)

Záznam utkání si můžete přehrát zde: https://app.veo.co/matches/20240928-match-28-9-2024-bcaaab98/

Velim se v dalším zápase představí na hřišti Tuchlovic. Hraje se v sobotu 5. 10. 2024 od 16:00. Přijeďte nás podpořit!